lauantai 8. helmikuuta 2014

1kk plakkarissa

Nonni, nyt nää pikkuset on jo kuukauden! Kun katsoo taaksepäin niin paljon on tapahtunut ja silti tuntuu et ei tässä nyt herran jestas kuukautta oo vielä noiden syntymästä!

On ihana nähdä kuinka me opitaan paljon uusia asioita. Neiti on jo reilun viikon hymyillyt selvästi tarkoituksellisesti. Hänelle kun puhuu niin melkein joka kerta saa hymyn vastineeksi. <3
Varsinkin isille tulleet hymyt on niiiiin leveitä! Isin tyttö.... 

Päiksyt isin masulla

Neiti hymyhuuli


Poitsu selvästi enemmän tarkkailee ympäristöä ja kuuntelee. Muutama hymy on kyllä sieltäkin saatu, tänäänkin äiti sai sellaisen tyytyväisyys hymyn kun masu oli täynnä ja vaippa vaihdettu.

Viidakon-Ykä

Meillä syödään todella reippaasti. 120-140ml kerralla plus sit ns.tissihengailut ja extra ruokailut. Yritetään siis yhä pysyä noissa 4h ruokailu väleissä mutta usein nälkä yllättää jo siinä välissä jolloin syödään sit joko rinnalla tai ~60ml pullosta.
Poju on saanut vaivakseen ilmavaivat, masu on ihan pallo välillä. Yritetään nyt kovasti jumppailla ja röyhtäillä ettei tulis pahoja kipristelykohtauksia. Paha sanoa et mistä johtuu...vaihtoehtoja on kuitenkin rautalisä, D-vitamiinit tai sit muuten vaan. Cuplatoniakin oon miettiny...kokemuksia??

D-vitamiininkin vaihoin neuvolan antamasta siihen RELA-vitamiiniin. Mun mielestä ehkä vähän kitinä on helpottanut. Mut tilalle on tullu pulauttelu. Se ei kuitenkaan ilm aiheuta kipua tms koska tyyppi vaan pulauttaa silleen ohimennen röyhtäilyn ohessa. Mut olikohan se niin et cuplaton auttoi siihenkin?

Aamuruokailua

Mitäs muuta me jo osataan? Neiti kovasti kääntyilee kyljilleen eli uskon et hänen toimesta käännytään kyllä aika nopeallakin temmolla, jahka hän jujun tajuaa. Poitsu taas on reippaampi kannattelemaan päätään mahalla ollessaan. Ja vahingossa pikkuherra jo kääntyi mahaltaan selälleen. 
Täältä tullaan maailma

Nallepeput <3

Ollaan ruvettu myös tutustuu leikkimaton saloihin. Pikkuherra varsinkin huitoo ku heinämies :) neiti enemmänkin kattelee värejä ja muotoja. 



Mösjöö

Neiti


Neuvolassakin tuli käytyä ja tälläisillä tuloksilla:

Poika 3540g (3250g) 52,2cm (51cm)  Hb 113
Tyttö 2980g (2665g) 50,5cm (49,7cm)  Hb 155 

Eli ulkoilu lupa saatiin!!!!jeeeeee!!!!20g kuulemma sinne tai tänne ;)
Taas tuli kehuja kasvuvauhdista ja yleisesti muutenkin. Nyt sit 2vkon päästä ois eka neuvolalääkäri ja sit kuulemma ehkä vasta 3kk tarkastus, ellei lääkäri jostain syystä haluis 2kk tarkastusta.

Tänään lähdetäänkin kattelee ristiäisvaatteita pikkutyypeille, ku nekin on jo kohta. 8.3 julkistetaan nimet sit kaikille. Nehän on siis tällä hetkellä ihan valtiosalaisuuksia. :D 
vaikka mä oonkin ne jo muutaman kerran möläyttäny M:n äidin läsnäollessa....onneks hän ei oo tajunnut. Ollaan muutenkin huijattu anoppia kutsumalla noita vähän milloin milläkin nimellä. Me siis kahdestaan ollessa puhutellaan tyyppejä jo omilla nimillä jotta nähdään et onko ne oikeet just heille. Ja kovin ovat nimet tyyppien näköisiä :)



Mutta nyt tää äiti lähtee vähä laittautuu, kun ihmisten ilmoille kerran pääsen. :)

-Karoliina-




8 kommenttia:

  1. Onnea pikkusille :)

    Voi ei, ei malttaisi odottaa nimien julkaisemista. Jännittävää :D

    Life myymälästä saa teho-D tippoja, joita tarvii vain yhden tipan antaa niin on siksi yleensä siedetympiä. Monesti maitohappo on parempi antaa erikseen, kun olen kuullut että noista yhteisvalmisteista on tullut herkästi vatsavaivaa. Cuplatonia voi kokeilla tai disfatyliä, joka auttaa samanlailla. Ne pilkkoo ne masussa olevat kuplat, niin toki voi auttaa myös pulautteluun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy muistaa noi tehotipat jos noi relatkaan ei sovi :)

      Poista
  2. Meillä oli ekat pari kolme kuukautta kans ongelmaa ilmavaivojen ja pulauttelun kanssa. Mun mielestä Disflatyl oli parempi ku Cuplaton, lisäksi koin helpompana kun sitä ei tarvinnut antaa joka ruokailulla vaan ainoastaan pari kertaa päivässä.
    Pulatteluihin auttoi Gaviscon, aamuin illoin 1 ml per painokilo. Meillä ei siis tullut mitään pikkupukluja vaan oksennettiin kaaressa isoja määriä :/ Ei noilla kuitenkaan refluksia ollut, mahaportti oli vissiin vaan vielä kehittymätön ja vaiva helpottui kun kasvoivat.
    Noi Rela-tipat on kyllä hyviä, pojilla on vasta hiljattain massut ruvennut kestämään normi D-tippoja ja ikää noilla siis jo 7 kk :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onneks meil on vaan pikku pulauttelua, vaik siitäkin ois kiva päästä eroon ;) saako tota gavisconia apteekista? Ja siis annoinko samaa aikaa disflatyliä?

      Poista
    2. Saa apteekista ilman reseptiä ja annettiin Disflatyliä samaan aikaan. Gaviscon oli meidän pojille helpointa antaa ruiskulla suuhun, Disflatyl meni vaihtelevasti joko lusikasta tai maidon seassa pullosta.

      Poista
    3. Okke, taidanpa lähtä testaa tätä sit :)

      Poista
  3. Voi että Miten suloisia. Meillä on ristiäiset 9.3, perässä tullaan :) ja täälläkin tyttö vaikuttaa nyt kolme viikkoisena jo siltä että kohta voitaisiin kääntyä!

    VastaaPoista